Binnenbepleistering:

Plamuren (dunpleister) of pleisteren (dikpleister) van alle soorten plafonds, muren en het plaatsen van gyproc en gyplatplaten. 

Het lijkt ons namelijk gepast om het verschil tussen “dunpleisters” en “dikpleisters” te verduidelijken. Op vereenvoudigde wijze kan men het volgende stellen:

  • Dikte kleiner dan 5 mm spreken we over dunpleister (plamuren gyprocplaten op muren en plafonds)
  • Dikte groter dan 5 mm spreken we over dikpleister (pleisteren op stenen en betonnen muren)

Plamuren van gyprocplaten (dunpleister):

Afwerkingsgraden:

F1

Omvat het basisvoegwerk dat volstaat voor bekleding met platen, panelen of tegels. Hierbij volstaat een minimale voegafwerking van één arbeidsgang. Opvoegen van de bevestigingspunten (vijzen) is niet nodig.

F2a

Geldt als de standaard en is van toepassing wanneer er niets vermeld wordt over de afwerkingsgraad in het lastenboek of andere communicatie. In vergelijking met F1 vergt F2a een navoeging in één of twee arbeidsgangen (vb. Knauf Uniflott/Jointfiller + Knauf Jointfinisher of F2F Filler to Finisher). Opvoegen van de bevestigingspunnten is in dit geval wel noodzakelijk. Belangrijk is ook dat onregelmatigheden (bramen, groeven, ... ) beperkt worden.

 F2b

Komt overeen met F2a met dat verschil dat men door middel van schrapen een extra pleisterlaag (vb. Knauf F2F) op het volledige oppervlak aanbrengt. Door de schraping ontstaat er een uniform zuigvermogen van de ondergrond en verbetert de oppervlakte van de drager. De pleisterlaag is zo dun dat na de bewerking de ondergrond er doorheen schijnt. Opvoegen van de bevestigingspunten is ook hier vereist en alle onregelmatigheden (bramen, groeven, ... ) worden tot een minimum beperkt. F2b zal vooral voorgeschreven worden voor plafonds.

 

F3

Geldt als de hoogste afwerkingsgraad. Hiervoor moet het volledige oppervlak bepleisterd worden (filmvormende pleister voor gipsplaten - dikte in de orde van 1 mm). Knauf F2F is hiervoor het meest aangewezen product. Deze laag wordt meestal gespoten aangebracht.

Plaatsen van gyprocwanden:

We plaatsen allerlei soorten gyprocmuren en gyprocplafonds, zowel de gewone gyprocmuren, brandwerende muren, akoustische muren. Neem contact met ons op om samen de beste oplossing te zoeken.

Pleisterwerk (dikpleister)

Pleister is  gewoonlijk de klassieke binnenbepleistering op courante metselwerken, betonblokken, snelbouwstenen, ... De gemiddelde dikte van de pleisterlaag bedraagt meestal ongeveer 10 mm. Bij renovaties kan dit echter soms oplopen tot 20 à 25 mm (of meer), afhankelijk van de staat en de vlakheid van de ondergrond. Dikpleister kan ook worden gebruikt op daarvoor bestemde gipskartonplaten, bijvoorbeeld onder dakgebinte.

Het is echter belangrijk te vermelden dat dikpleister in bepaalde specifieke gevallen niet kan:

  • Op oude bestaande (losse) pleisterlagen (beter verwijderen oude pleister)
  • Op verticaal geplaatste gyprocplaten (dan moet er dunpleister gebruikt worden)
  • Op geverfde ondergronden (oplossing: afschuren oude verflagen)

Kies Manforce voor advies en kwaliteit

Bij ManForce bieden we deskundig advies op maat, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw project. We streven naar hoogwaardige resultaten in pleister- en plamuurwerk, om duurzame en aantrekkelijke resultaten te garanderen. Onze professionals zijn er om u te begeleiden en hoogwaardige oplossingen te bieden die aan uw behoeften voldoen.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

;